Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Гимназисти от Добрич дариха средства на Отделението за новородени

В две благотворителни кампании в навечерието на Коледа участваха възпитаници на Финансово-стопанската гимназия „Васил Левски” в Добрич.

По инициатива на Ученическия съвет в два поредни дни се проведе Коледен базар. Родители и ученици сътвориха разнообразие от лакомства и коледна украса, с което изпълниха душите с коледно настроение. Представители на УС подредиха коледна маса с типични български коледни ястия, сладкиши, картички.

Сумата, която беше събрана - в размер на 515 лева, беше предоставена на д-р Йовка Тихонова – началник „Неонатология“ в МБАЛ-Добрич, за нуждите на отделението.

Учениците на ФСГ „Васил Левски” се включиха и в кампания „Споделен хляб”, която набираше храни за нуждаещи се деца и възрастни от Добрич и бе организирана от фондация „Милостиво сърце” и Клуб за народни танци „Жътвари”. Гимназистите закупиха хранителни продукти и перилни препарати, които бяха предадени на организаторите чрез Александър Иванов – председател на фондацията.

От ръководството на ФСГ „Васил Левски” изказват благодарност на всички ученици, учители и родители, които са се отзовали и са участвали в кампаниите.

c