Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Мотористи от Добрич и Варна от клуб „Кан Аспарух 681” даряват за три каузи

Благотворителна коледна кампания ще проведат мотористи от Добрич и Варна от мото клуб „Кан Аспарух 681” на 22 декември от 12 часа в скейт парка в Градски парк „Свети Георги”. Инициативата ще бъде съчетана с благотворителен турнир по канадска борба, организират от мото клуба, добричкия Офроуд тим и клуба по канадска борба „Хищник”.

От „Кан Аспарух 681” ще бъдат дарени 1 500 лева за три благородни каузи. 500 лева ще са за ремонт на дома на петте деца от с. Кардам, чието братче Стефан почина в края на октомври. Същата сума ще бъде предоставена за изграждане на спортна зала в Центъра за настаняване от семеен тип в ЖК „Дружба” в Добрич /бивш дом за деца в неравностойно положение/. 500 лева ще бъдат дарени в подкрепа на лечението на Венцислав Тодоров от варненското село Брестак, на когото предстои много тежка операция на крака.

Благотворителната кампания за Венцислав Тодоров е инициатива на момчетата от добричкия Офроуд тим, които до момента са събрали 500 лв. за каузата, подкрепена е и от клуб „Хищник”.

За класираните на първите три места в благотворителния турнир по канадска борба са осигурени грамоти и медали. Грамоти ще има и за всички, които ще се включат и ще мерят сили по канадска борба. Таксата за участие е 5 лева. Ще бъде поставена и кутия за дарения от зрителите. Всички средства от турнира ще бъдат преведени по сметката за операцията на детето от с. Брестак.

c