Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Награда в Международния конкурс "С очите си видях бедата" спечели дете от Добричко

За поредна година на тържествена церемония в Националния дворец на децата бяха наградени победителите в международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“. С втора награда в първа възрастова група беше отличена рисунката на 10-годишната Елеонора Василева от гр. Тервел. Елеонора е едно от децата, посещаващи Школата за изящни и приложни изкуства "Малкият принц" към Център за подкрепа на личностното развитие в гр. Тервел. На финала в Националното класиране, рисунката ѝ беше оценена на второ място в третата конкурсна категория.

Церемонията по награждаване на победителите бе посветена на Международния ден на доброволеца – 5-и декември. Във всяка от категориите отличията бяха присъдени в три възрастови групи. До заключителния  национален етап достигнаха творбите на над 460 деца от цялата страна. С предметни награди и грамоти бяха наградени 30 млади творци от България. Тържествената церемония бе придружена от празничен концерт, изнесен от възпитаници на художествените групи от Националния дворец на децата. Победителите в тазгодишното издание на конкурса бяха излъчени от жури, председателствано от Националната художествена академия.

Гости на тържеството по награждаването бяха зам.-министърът на вътрешните работи Милко Бернер, зам.-главният секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев, началникът на кабинета на министъра на вътрешните работи Михаил Златанов, зам.-директорът на ГДПБЗ ст. комисар Асен Игнатов, служители на ГДПБЗН, представители на БЧК и Фондация „Четири лапи“, педагози, директори на училища, участници и родители.

"Не спирайте да мечтаете и продължавайте да творите, защото докато творите вие се трудите. А мечтите ви могат да се сбъднат само с упорит труд,  с тези думи зам.-министър Милко Бернер поздрави наградените млади художници. Той благодари и на техните родители и педагози, които ги учат да различават доброто от злото, изграждат у тях уважение към професията на пожарникарите и спасителите.

Конкурсът "С очите си видях бедата" е традиционна превантивна инициатива на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" в МВР и се осъществява в партньорство с Министерството на образованието и науката и Националния дворец на децата. Провежда се от 2002 г. насам и е под егидата на Секретариата на откритото частично споразумение за големите бедствия(EUR-OPA) към Съвета на Европа.

Източник: Министерство на вътрешните работи

c