Общество Тервел

Коледната елха в Тервел грейва на 6 декември

С вълнуващи прояви в Тервел ще бъде изпратена 2019 година и ще бъде посрещната 2020-а, става ясно от празничния календар на Общината. На 6 декември в 17 часа ще бъдат запалени светлините на коледната елха, която е пред сградата на администрацията.

Традиционното детско шоу „Коледен зодиак” ще се проведе на 13 декември от 14.30 часа в СУ „Йордан Йовков”. На следващия ден от 10.30 часа в Историческия музей в Тервел отваря врати работилница за изработка на картички „Коледни послания”. Под наслов „Празнична импресия” е концертът на фолклорни състави при народно читалище „Димитър Дончев Доктора – 1893”. Той ще се състои на 20 декември от 18 часа в читалището.

Богослов към коледарските групи от община Тервел ще бъде отправен на 24 декември от 17.30 часа в храм „Свети Георги Победоносец”.

Тервелчани по традиция ще имат възможността да посрещнат новата година – 2020, заедно на площада в центъра на града. 30 минути след полунощ кметът инж. Симеон Симеонов ще вдигне новогодишна наздравица и ще поздрави жителите и гостите на Тервел. Предвидени са празнично хоро и почерпка с чаша вино.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *