Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Решиха как да бъдат унищожени останалите бюлетини от Местен вот 2019

Днес, от Централната избирателна комисия /ЦИК/ излязоха с Решение относно реда и начина по който да бъдат унищожени останалите в областната или общинската администрация бюлетини (резерв) и формуляри на изборни книжа от изборите на 27 октомври 2019 г.

На основание чл. 57, ал. 1, т. 1 от Изборния кодекс, Централната избирателна комисия е Решила:

  • 1. Бюлетините, останали на съхранение (резерв) в областните или общинските администрации, и формулярите на изборни книжа от изборите за общински съветници и за кметове на 27.10.2019 г., които не са предадени на СИК, се унищожават при условия и по ред, определени със заповед на областния управител, съответно кмета на общината.
  • 2. В случаите, когато срещу решение на общинската избирателна комисия за обявяване на изборен резултат е образувано административно дело, бюлетините и формулярите на изборни книжа по т. 1 се унищожават след влизане в сила на решението на съда. В тези случаи бюлетините и формулярите се съхраняват при условия и по ред, определени със заповед на областния управител, съответно на кмета на общината.
  • 3. За унищожаването на бюлетините и формулярите по т. 1 се съставя протокол, който се съхранява в съответната администрация.
c