Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Кметовете на Тервел, Генерал Тошево, Крушари и Добричка, с готовност да си сътрудничат с МБАЛ Добрич

Като активна и позитивна, определиха изминалата опознавателна седмица от ръководството на Многопрофилната болница в град Добрич. Поредица от срещи с новоизбраните кметове на общини, бяха проведени между изпълнителния директор на МБАЛ АД д-р Светозар Байчев и градоначалниците на четири добрички общини.

Последователно, шефът на здравното заведение се срещна с кметовете на общините Тервел, Генерал Тошево, Крушари и Добричка. По време на срещите, ръководството на МБАЛ Добрич е изразило разбирането, че пациентите на Многопрофилна болница в Добрич са и хората, живеещи в населените места,  управлявани от кметовете. "Считаме, че трябва да се обединят усилията в грижата и вниманието към тези хора", заяви д-р Светозар Байчев. От своя страна, кметовете са заявили желание и  готовност да помагат на здравното заведение.

На следващ етап ще бъде изготвен списък с необходимата на болницата апаратура, който ще бъде предоставен на общините в следващите седмици, коментираха от ръководството на здравното заведение.

Пристигнала е и последната очаквана доставка на апаратура - артроскопски апарат, закупен със средства, отпуснати за болницата, от добруджанските общини- Тервел и Добричка.

c