Водещи новини Добрич Общество

Общински съветници от Добрич се отказаха от местния парламент

Четирима избрани за общински съветници в Добрич са подали заявления до Общинската избирателна комисия, с които заявяват, че не желаят да встъпят в правомощията на такива. ОИК е излязла с решения, че ги заличава и обявява за избрани за общински съветници следващите според броя на валидните преференции в кандидатските листи.

Едно от заявленията е подадено от Йордан Тошков Йорданов от Местна коалиция ДБГ (ДБГ, НДСВ, ССД, ГН). Той се заличава като общински съветник тъй като е избран за кмет на Община Добрич. На негово място в ОбС влиза Велислав Георгиев Даскалов със 100 действителни преференции.  

От ОбС на Добрич се отказва и избраната за общински съветник Елка Георгиева Димова от Местна коалиция ДБГ (ДБГ, НДСВ, ССД, ГН). Припомняме, че Димова бе финансов зам.-кмет през мандат 2015/ 2019 година. На нейното място влиза Невяна Андреева Люцканова.

Заявление за отказ е подал избраният за общински съветник Красимир Христов Николов от Местна коалиция ГЕРБ (СДС). След заличаването му на негово място в ОбС влиза Младен Димитров Матеев със 162 действителни преференции. Той обаче също е подал заявление за отказ, поради което в ОбС влиза Павлин Колев Тодоров със 79 действителни преференции.

Follow Me:

Related Posts

  1. Георги Георгиев says:

    Има и още нещо, конфликти на интереси и концесии………………….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *