Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Рампа за достъп на хора с увреждания изграждат в зала „Добротица"-Добрич

Спортен комплекс „Добротица“ в Добрич ще бъде с достъпна архитектурна среда за хората с увреждания, съобщават от Общината. Това ще стане факт след като днес беше подписан договор за финансиране на проектно предложение „Създаване на елементи за достъпна среда при спортен комплекс „Добротица“, град Добрич“ от зам.–кмета Росица Йорданова и изпълнителния директор на Агенцията за хората с увреждания Минчо Коралски.

Проектът е финансиран от Агенцията и неговата основна цел е изграждане на достъпна архитектурна среда за хората с увреждания. Предвидената безвъзмездна финансова помощ е 22 614 лв. за строително-монтажни работи.   

Иаграждането на включените в проекта елементи - рампа за достъп към централният вход на комплекса и обособена зона за хора с намалена подвижност и хора с увреждания, ще даде възможност да за достъп до залата за волейбол и баскетбол.

От всички 16 постъпили проектни предложения, 15 са допуснати до оценка. В резултат на работата на комисията ще бъдат финансирани 10 проекта, сред които и проекта на Община Добрич, класиран трети по точки и втори - по размер предоставеното безвъзмездно финансиране.

c