Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Предстои изграждане на нови гаражи за колите на Пожарната в Ген. Тошево

В най-скоро време ще започне строителството на нови гаражни клетки за пожарни коли в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Генерал Тошево, съобщават от Общината. За целта има проведена процедура по Закона за обществените поръчки от страна на Министерството на вътрешните работи, а в последствие и сключен договор за изпълнение. Паралелно с това между Вътрешното министерство и Община Генерал Тошево е разписан договор за финансиране чрез дарение на заложените по проект строително-монтажни дейности.

Срокът за изпълнение на същинската строителна дейност по гаражните клетки е 90 дни и влиза в сила от датата на откриване на строителната площадка.

Целта на предприетата от Община Генерал Тошево инициатива е както оптимизиране средата за нови пожарни автомобили, така и подобряване условията на работа на огнеборците. В този дух и с пълно мнозинство е взетото решение на 9 март 2017 година, с което Общинският съвет в Генерал Тошево даде съгласие да дари целево 100 000 лв. на МВР.

След изграждане на клетките за пожарни автомобили предстои и енергийно обновяване на съществуващата сграда на Пожарната служба. То ще се реализира по спечелен от Общинска администрация проект за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в 5 жилищни и 4 административни сгради.

c