Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Почти нормално: Боби Михайлов слезе от шефския стол в БФС

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка, съобщи topsport.bg. Документално, оставката предстои да бъде представена пред членовете на Изпълнителния комитет на централата на заседанието този петък.

Припомняме, че оставката на президента на БФС беше поискана от премиера Бойко Борисов, почти непосредствено след мача срещу Англия. Малко по-късно, медийният директор на БФС Христо Запрянов съобщи, че Михайлов не приема отправеното към него искане за оставка. 

Развитието на случая продължи с това, че от своя страна спортният министър Красен Кралев обяви решението на кабинета да прекрати взаимоотношенията си с Българския футболен съюз заради фактическото развитие на събитията на стадион "Васил Левски", при който България падна с 6-0 от Англия, едновременно с това, влизайки емисиите на световните медии с расистки изпълнения от страна на футболните агитки.

От БФС съобщиха, че решението за подаване на оставка е следствие от създалото се напрежение през последните дни - обстановка, която е в ущърб на българския футбол и на Българския футболен съюз.

"След дългите години, прекарани на поста, и с множеството си контакти на високо международно ниво, Михайлов изразява категоричната си готовност да продължава да помага за развитието на българския футбол по всякакъв начин", се казва в оповестената позиция от пресцентъра на БФС.

c