Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Задържаният 19-годишен убиец от Добрич остава в ареста

С определение на Апелативен съд - Варна, 19-годипният Шенер Р. - разследван за грабежа и убийството на 41-годишен мъж в добричкото село Котленци, остава в ареста, съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

Апелативният съд във Варна е потвърдил като правилен и законосъобразен първоначалния арест на Шенер Р., привлечен с още едно лице като обвиняем по досъдебно производство на Второ РУ на МВР – Добрич. Припомняме, че Шенер Р. беше обвинен за съучастие в извършването на насилствен грабеж на златни накити от 41-годишен мъж, придружен с убийството на жертвата.

До 20 години затвор грозят Шенер и Румен за зверското убийство край Добрич

С решение на Окръжен съд Добрич, Шенер Р. е задържан в ареста от 25 септември тази година. Разследването на тежкото престъпление започна на 22 септември т. г., след като в землището на село Котленци, общ. Добричка беше открито тялото на 41-годишен мъж, 10 дни по-рано обявен за издирване от негови близки.

19-годишният Шенер Р. и вторият задържан Румен К. са обвинени в това, че за времето от 12 до 22 септември в землището на с.Котленци, общ. Добричка, в съучастие първо ограбили, а след това и убили Диян Д. В хода на разследването, намереното тяло на жертвата е открито в напреднала степен на разлагане. При извършената аутопсия са установени 14 прободни рани, довели до смъртта на мъжа.

В днешното си решение, магистратите са счели за достатъчни събраните до момента доказателствени материали, за това че Шенер Р. е съпричастен към престъплението, още повече, че безспорни доказателства. към настоящия етап на разследването не са необходими.

Определението на втората съдебна инстанция, с което се потвърждава първоначалния арест на Шенер Р., привлечен с още едно лице затова, че в съучастие помежду си, като съизвършители, ограбили и убили 41 годишен мъж, е окончателно.

c