Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

18-годишно момиче от Добрич поема грижите за братчето си, имат нужда от помощ

Две деца от Добрич се нуждаят от помощ и от обич и подкрепа, написа в социалната мрежа съгражданката ни Десислава Първанова и призова да отворим сърцата си. Тя разказа тъжната история на момиче на 18 години и братчето му, което е в пети клас. По тяхно желание не пишем имената им.

По думите на Първанова, децата имат родители, но, за жалост, те обичат повече алкохола. Скандалите в семейството са денонощни и накрая се намесва държавата. Децата са изведени от семейното жилище и настанени в приемно семейство. След известно време родителите обещават, че вече ще се грижат за тях и ще се поправят и са им върнати. За съжаление всичко продължава по стария начин. Това води до повторно отнемане на братчето и сестричето за срок от три години. Момчето е настанено в социален център, момичето живее при близки. В момента му се налага да учи и работи едновременно, за да помага и на момчето.  

18-годишната кандидатства за общинско жилище, защото са й обяснили, че ако има такова ще може да вземе братчето си и да се грижи да него – нещото, което най-много желае. Днес девойката споделила с Десислава Първанова, че ще й дадат стая в бившите Медицинските общежития. „Според мен, това не е най-подходящото място за две деца, особено за младо момиче, но от Общината са казали, че само със стая там разполагат”, сподели авторката на поста. И отправя призив: „Много моля, Общината да си преразгледа решението. Аз знам, че има и други жилища, в по-подходящи квартали”. За Про Нюз Добрич Първанова посочи, че и няма да е достатъчна и подходяща една стая, все пак момичето е вече голямо.  Въпреки всичко, девойката е съгласна и на този вариант, защото само така ще може да си вземе братчето си.

Съгражданката ни отправя апел да помогнем на двете деца от Добрич. Споделя, че вчера сестрата е напазарила за петокласника дънки, маратонки и блуза, но той има нужда от дебело яке, екип, топли ботуши, чисто ново бельо. Момчето е високо 1.40 метра, носи 38 номер маратонки, слабичко е. На месец му се полагат само детските надбавки като лични средства, което означава, че ходи и без парички на училище. „Знам, че вие, мили хора, можете да помогнете на две отговорни и добри деца в нужда, на които за жалост, ще им се наложи да пораснат доста бързо, без да могат да се насладят на своето детство и тийнейджърски години! Те имат нужда от нашата помощ!”, призова Първанова

Който желае и има възможност да помогне да се свърже на телефон 0892 081221 – Десислава Първанова.

Снимката е илюстративна

c