Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Читалището в кв. „Рилци” отбеляза 80-годишен юбилей

С богата концертна програма бе отбелязана 80-ата годишнина от създаването на народно читалище „Пробуда” в квартал „Рилци” в Добрич. Празникът събра много жители на квартала, самодейци, представители на местната администрация. Сред гостите бяха народният представител Даниела Димитрова, кметовете на Добрич Йордан Йорданов и на община Добричка Тошко Петков.

За историята на читалището говори председателят на читалището Елена Димитрова.

„Читалищата са уникална институция, която съществува единствено в България. Поздравявам всички самодейци, които дават сърце и душа за квартала”, каза Йордан Йорданов. Той подари книги за читалищната библиотека.

Самодейците бяха поздравени от общинския съветник Надежда Петкова. Читалището е създадено с много любов и ние трябва да го съхраняваме, каза тя. И посочи, че, благодарение на народните представители вицеадмирал Пламен Манушев и Даниела Димитрова, самодейците от читалището съвсем скоро ще имат нови носии.

Поздрав отправи Минчо Черкезов от Регионално експертно-консултантски и информационен център „Читалища” - Добрич.

От името на наследниците на Евтим Петров Радев на читалището бяха подарени икони на Св. Богородица - Умиление и на Св. "Иван Рилски.

Гостите на празника имаха възможността да се насладят на певческите, танцови и артистични таланти на малките и вече пораснали таланти от самодейните състави на читалище "Пробуда".

c