Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Раници и тетрадки на испанска марка хит сред учениците в Добрич

Испанска марка учебни принадлежности и материали е най-предпочитана от учениците в Добрич, сподели за Про Нюз Добрич Мая Манолова – собственик на книжарница „Мая”. Тя се намира в близост до ОУ „Стефан Караджа” и ЕГ „Гео Милев” и от нея пазаруват и малки, и големи ученици.

По думите на Манолова най-търсени са раниците от въпросната испанска марка – в различни цветове за момичета и момчета. Цената на миналогодишната серия в книжарница „Мая” е била 65 лева, сега са по 70 лева. Раниците са доста издръжливи, по тях няма картинки на любими герои, обясни собственичката на книжарницата. Те са стабилни, ортопедични, тази година са подсилени дъната и гърбовете им. Според Манолова именно и за това са предпочитани – защото могат по-дълго време в годините да се ползват.

Тетрадките, етикетите и други материали на испанската фирма също са сред най-предпочитаните, разказа собственичката на книжарница „Мая”. Тетрадките също са изчистени, на тях най-много да има по някое животинче, но то е анимирано. Книжарницата предлага и тетрадки с ликове на Ботев, Левски и други национални герои на друга фирма, но те почти не се купуват.

Много модерни сред по-малките ученици, според Мая Манолова, са термочантите. В тях децата си носят сандвичи и вода.

Според книжарката списъците от училище за по-малките ученици са нормални, не са по-дълги от предни години. От учителите обаче се искат и някои допълнителни неща. Като пример Манолова даде акварелни моливи. По думите й от тях надали има нужда, а и са доста скъпи.

Всеки бърза, излязъл е от работа, за да приготви детето си за първия учебен, дава списъка и купува, каквото е необходимо, разказа собственичката на книжарница „Мая”. По думите й обаче не така стои въпросът с гимназистите. „Те още не са се появили, ще дойдат след понеделник, когато им кажат какво трябва да си закупят”, коментира Манолова. Тя увери, че има и бележници, и всякакви тетрадки, не може да се говори за недостиг.

Мая Манолова сподели нещо, което й прави впечатление тази година – че първо се изчерпват учебните принадлежности за момчета. „За момичета не се купуват толкова много, а трябва постоянно да зареждаме с мъжки мотиви. Розовото стои, синьото го няма”, посочи тя.

c