Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

В две основни училища ще учат през първия срок учениците от ПМГ „И. Вазов” в Добрич

В сградите на две основни училища в Добрич – ОУ „Стефан Караджа” и ОУ „Н. Й. Вапцаров”, ще учат през първия учебен срок възпитаниците на ПМГ „Иван Вазов”, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на гимназията Галин Канев. Причината е продължаващият основен ремонт на сградата на учебното заведение. Той се извършва по проект „Реконструкция и обновяване на образователна инфраструктура в Добрич“, финансиран по оперативна програма „Региони в растеж“. По същия проект се обновяват още две училища в града ни – ЕГ „Гео Милев” и ОУ „Христо Ботев”.

В ОУ „Н. Й. Вапцаров” ще учат възпитаниците на ПМГ „Иван Вазов” от 5 до 8 клас, те ще са втора смяна. В ОУ „Стефан Караджа” ще се провежда учебният процес на учениците от 9 до 12 клас на гимназията. Те ще учат на три смени. Ремонтните дейности в ПМГ „Иван Вазов” ще продължат до 2 февруари 2020 година, каза още Галин Канев. 

Заради продължаващия ремонт учениците от ОУ „Христо Ботев” също ще са на трисменен режим до края на първия учебен срок, съобщи за Про Нюз Добрич началникът на Регионалното управление по образованието в Добрич Жоро Тошков. Часовете ще са намалени и ще се осъществяват в ремонтирания корпус и в детската градина.

В ЕГ „Гео Милев” ще се проведе нормален учебен процес още от 16 септември.

Жоро Тошков съобщи още, че в област Добрич няма други училища, в които да се очакват проблеми заради ремонтни дейности.

c