Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Комисията предлага Стоян Господинов за Почетен гражданин на Добрич

Стоян Господинов Стоянов да бъде Почетен гражданин на Добрич предлага на Общинския съвет Комисията за удостояване с почетни отличия на Община град Добрич. Днес тя проведе заседание, на което обсъди четири предложения за удостояване със званието.

Другите номинирани бяха председателя на ХобиСклуб в Добрич Иван Тодоров, поетът Драгни Драгнев и писателката Рада Въртунинска. Те не са събрали необходимия минимален брой гласове.

Комисията е одобрила предложението за присъждане на Почетен знак на общината на Иван Тодоров. Другото й решение е в Почетната книга на Община град Добрич да бъдат вписани имената на 11 загинали войници в родната казарма при изпълнение на войнския им дълг.

Общински съвет взема решение по направените предложения с тайно гласуване с мнозинство повече от половината от общия брой общински съветници.

По традиция званието Почетен гражданин на Добрич се връчва на тържествената сесия на местния парламент в Деня на Добрич – 25 септември. Връчва се за изключителен принос и заслуги за развитието на Община град Добрич, за изключителни постижения в областта на обществено-политическия, научния, стопанския, социалния, културния и спортен живот; за изключителен принос, свързан с популяризирането на името на град Добрич и Община град Добрич.

c