Балчик Общество Регионални - начална

ДЛС-Балчик вече достави 85% от заявените от граждани дърва за огрев

85% от заявените от граждани дърва за огрев към ДЛС-Балчик вече са доставени. Кметовете на населени места в региона са внесли в стопанството 1 137 заявления от физически лица за 9 055 пространствени кубически метра дърва.

До момента са изпълнили 984 от молбите, като са доставени 7 874 пространствени кубически метра дърва за огрев. Процесът на приемане и експедиране на дървесина за местното население продължава, каза директорът на стопанството инж. Калинка Тодорова. Тя допълни, че обикновено активното търсене на дърва за огрев започва през септември, когато приключи туристическият сезон.

 Към момента стопанството разполага с 1 354 пространствени кубически метра дърва в района на Батово, които също ще бъдат предоставени на физически лица. През следващите дни ще бъдат доставени заявените количества за общините Каварна и Шабла. Все още има отделни домакинства от Соколово, Сенокос, Безводица, Ляхово и Оброчище, които не са получили поисканите от тях дърва, но в рамките на този месец и техните нужди ще бъдат задоволени.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *