Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Добри хора дариха 36 500 лева за лечението на Митко от с. Оброчище

6 032.03 лева внесе вчера служител на кметството в балчишкото село Оброчище по сметката на Димитър Стоянов Стоев, съобщи кметът Данаил Караджов в социалната мрежа. Средствата са събрани чрез дарителските кутии, които са поставени в търговски обекти от кметството. Това са бензиностанция "Лафи", Балчик, каса на "Балчик нет", Балчик, хранителен магазин "Аквилон", Балчик, магазин "Марина порт", Балчик, сладкарница "Ям Ям", Балчик, магазин "Коко", Варна, магазин "Хиполенд", Добрич, магазини на "My chiсkеn", Варна, хранителен магазин "Конкурент", с. Оброчище, магазин "Коледжиков", Варна, хранителни магазини "Албена фрукт", с. Оброчище и други.  Кметство Оброчище благодари на всички, които са дарили средства за лечението на Митко и пожелава скорошно събиране на необходимата за лечението му сума.

Димитър Стоев е на 33 години от село Оброчище. През 2014 година получава тежка травма на четвърти шиен прешлен при гмуркане в морето във Франция. Следва мигновена парализа и загуба на съзнание. Събужда се няколко дни по-късно в болница, парализиран и без спомени за случилото се. Интензивното му лечение продължава около месец, след което е настанен в рехабилитационен център, където прекарва около 7 месеца. За това време претърпява няколко операции. Успява да се раздвижи леко, но като цяло остава парализиран. При връщането му в България става ясно, че тук няма центрове за хора в неговото състояние.

В новосъздадената страница във Фейсбук „Подай ръка на Митко” Димитър Стоев написа, че четири години и половина той и близките му търсят някакъв вид лечение в чужбина, което да му помогне да си върне живота обратно. Най-после го откриват в Кипър - бимак терапия /автоложко лечение със стволови клетки/ в лицето на д-р Джихан Абазович и неговия екип. Лекарите му давали много добри шансове за възстановяване с лечението и последваща рехабилитация. Необходимата сума обаче е 48 000 евро и тя е непосилна за семейството на Митко. Той споделя, че към момента с помощта на много хора са събрани 36 500 лева.

Димитър Стоев обяснява, че лечението, към което се стреми, се състои от 3 процедури през 1 месец интервал. По думите му средствата за първата процедура са събрани. За да започне лечението обаче, трябва да се събере цялата сума.

„Вече изминахме една трета заедно. Крайната дестинация все още е далече, но вярвам, че заедно можем да стигнем до целта. Благодаря ви, че сте до мене в това изпитание. Ще съм ви благодарен ако продължите да сте до мен до края и ми помагате”, написа младият мъж от с. Оброчище. Той благодари на всички добри хора, които му помагат, вярвайки, че ще извезе победител от тази битка.

„Пет години са много време, прекарани на легло. Преди имах големи мечти и големи планове за живота, бях начертал всичко... но не винаги нещата се случват по план. Сега мечтая само за едно - мечтая за деня, в който ще усетя твърдостта на земята под краката си и ще направя първите си крачки. За момента, в който сам ще изляза навън и ще усетя свободата на тялото си. За мига, в който отново ще почувствам радостта от живота”, споделя още Митко.

На Димитър Стоев можете да помогнете чрез:

- Paypal: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr…

Титуляр: Димитър Стоев

- IBAN: BG67UNCR70001522263029

SWIFT: UNCRBGSF

Банка: Уникредит Булбанк

- Helpkarma: http://bg.helpkarma.com/help/za-mitko.

c