Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Молби за напускане подадоха 6 сестри от Първо вътрешно отделение

Сигнал, че медицински сестри от Първо вътрешното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич са депозирали молби за напускане, бе подаден до Про Нюз Добрич.

Вчера следобед молби за напускане подадоха шест медицински сестри, потвърди изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Светозар Байчев. Той допълни, че не знае каква е причината.

По думите на д-р Байчев желанието на специалистите по здравни грижи да напуснат най-вероятно няма връзка с протестите в страната в подкрепа на уволнената медицински сестра Мая Илиева от София. Той допълни, че предстои среща с колектива на Първо вътрешно отделение през следващата седмица. „Навежда ме на мисълта, че някои от тях искат да напускат във връзка с освободените места за сестри в детските ясли, градини и училища областта – предполага изпълнителният директор на МБАЛ. – При нас е натоварено, дейността е по-голяма”. Д-р Байчев посочи, че в детските градини, ясли и училища основната заплата е по-висока, но на практика в болницата те получават значително над това.

По думите му медицинските сестри в Първо вътрешно отделение не са много. Той посочи, че това е едно от отделенията, които са много натоварени. „Но е въпрос и на организация на работата, на мениджмънт и на изпълнение на медицинските стандарти, за да се подобрят нещата”, допълни изпълнителният директор на лечебното заведение.

c