Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Оставиха в ареста 28-годишен рецидивист, блудствал с жена в Добрич

Със свое решение, състав на Окръжен съд-Добрич остави в ареста задържания преди седмица и разследван за блудство - 28-годишен мъж от Добрич, съобщиха от ОС-Добрич.

Съдът не уважи молбата на обвиняемия, за промяна на наложената му мярка за неотклонение "задържане под стража". 28-годишният мъж беше привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Първо РУ на МВР - Добрич за това, че на 23 юли т.г. е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление спрямо жена, която не е разбирала свойството и значението на извършеното. Според обвинението посегателството било извършено в района на велосипедно трасе „Гарвана“ в градския парк на Добрич.

Престъплението, за което е обвинен мъжът, се наказва с лишаване от свобода от три до десет години.

Младеж от Добрич блудствал с 12-годишна в апартамент и до детска градина

С оглед високата степен на обществена опасност на деянието, както и с цел да се предотврати възможността мъжът да се укрие или да извърши друго престъпление, съдът счете, че той трябва да остане задържан под стража. При постановяване на определението си съдебният състав взе предвид и данните, че задържаният е многократно осъждан, се посочва в мотивите на магистратите.

Постановеният съдебен акт е окончателен и не подлежи на обжалване и протест.

c