Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Син на бивш полицай е маскираният обирджия на чейндж бюрото в Каварна

24-годишният Адриан, който тази сутрин нападна служителка на чейндж бюро в Каварна и задигна чанти с 55 000 лева, е син на бивш полицай, научи Про Нюз Добрич.

Според каварненци, това не е първо престъпление за младежа. Завършил средното си образование с много висок успех. Като ученик участвал в състезания, олимпиади. Записал да учи в Медицинския колеж във Варна, искал да учи медицина. След това обаче се бил забъркал с наркотици и хазарта.

Местните разказват, че често вещи, които приятели му давали в заем, се оказвали в заложни къщи. Говори се, че обрал леля си. Стигнало се дотам родителите му да сменят бравата на жилището си, но той все пак успял да измъкне и продаде два телевизора.

Хващал се за кратко на работа, но все прецаквал по някаква причина нещата. Не е семеен.

Маскиран задигна 55 000 лева от обменно бюро в Каварна

Тази сутрин дебнел край единственото чейндж бюро в Каварна, което се намира в централната част на града. То е собственост на двама братя и сестра. Адриан нападнал сестрата, която носела чантите с парите.  Докато отключвала офиса, той я напръскал със спрей. След това успял да издърпа двете чанти с пари и направил опит да избяга. Двамата братя обаче вървели зад сестра си и успели да заловят пишман крадеца.

Той е задържан за 72 часа. Окръжната прокуратура в Добрич ще внесе искане в съда за определяне мярка за неотклонение „Задържане под стража“

Обвинен е за грабеж в големи размери, образувано е бързо производство.

c