Водещи новини - дясно Спорт

Събрани са средствата за участие на Никола Михов от Добрич в Европейското в Швеция

Събрани са необходимите средства за участие на възпитаника на СКЛА „Добрич” Никола Михов в Европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки до 23 години в Йевле, Швеция, съобщи за Про Нюз Добрич президентът на клуба и треньор Галин Костадинов. Преди дни публикувахме апел за финансова помощ, тъй като, за да участва в първенството, Никола трябва освен да покрие норматив и да заплати сумата от 2000 лева.

По-голямата част от средствата са дарени от народния представител от ГЕРБ Даниела Димитрова и агробизнесмена Здравко Здравков. Има и други дарители, помогнали с по-малки суми.

21-годишният Никола Михов е многократен шампион на България в дисциплината хвърляне на чук. Тази година покри международния норматив на Европейската федерация по лека атлетика за участие в Европейското първенство в Швеция, което ще се проведе от 11 до 14 юли.

Никола ще участва за първи път на Европейско първенство, сподели Галин Костадинов. Очакванията му са младият атлет да влезе във финала. Целите ни бяха малко по-големи – да се опитаме да влезе и в шестица, и в тройка, обаче има контузия на крака, която ни спъва, обясни треньорът. 

За да осигури своето участие освен покриване на норматив, той трябва да заплати и сумата от 2000 лева.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.