Водещи новини Общество

Магията – начин на употреба

Спомняте ли си Керанка? Ясновидка, гадателка и лечител. Беше ключов свидетел по делото срещу медицинската сестра, която беше обвинена в опит за убийство на съпруга си. Тя беше направила няколко опита да отрови съпруга си с татул и след като не успя, нае хора, които да го убият. Керанка беше, човекът предупредил мъжа, а той на свой ред полицията, че срещу него има заговор за убийство. Тя подпомогна доказването на вината на съпругата и нейните съучастници.

Днес си говорим с Керанка за това дело и как то е променило живота й. Защото, освен свидетелските показания, които тя даде по делото, получи и заплаха за убийство от бащата на приятелка и съучастничка на осъдената жена. Още помни всички подробности около случая и се радва, че е успяла да спре убийството на мъжа, с когото и днес са приятели, както и с порасналото му вече момче. Той казва, че Керанка за него е „втора майка“.

Тя определя себе си като човек, на когото Господ е дал дарба и му е поръчал да помага на хората. Получила тези способности след падане от гаража на дома си през 1988 г. Счупила няколко ребра, била в безсъзнание около половин час. След близо година й се присънил сън. В него мъртвият й баща дошъл, за да й каже, че в най-скоро време тя ще умре. Уплашила се. На следващата вечер отново сънувала този път мъж, който повече приличал на скелет, отколкото на човек, бил с дълга брада.  На въпроса й защо е дошъл, отвърнал, че на 17 ноември тя или ще умре, или ще гледа в бъдещето на хората и ще им помага. Няколко пъти й повторил, че 99% е сигурен, че ще умре и няма да й се размине.

Това се случило през юни 1989  година. До ноември същата година тя отслабнала толкова много, че всички решили, че е болна от рак. На 17 ноември отишла на работа със свито сърце. В 10 часа припаднала на работното си място. Разминала се на сантиметри от фатален удар в тила в машина зад гърба й. Това, според нея, бил именно онзи 1% шанс да оцелее.

Няколко месеца по-късно гледала за първи път – на зет си. На сутрешното кафе нещо я подтикнало и решила да вземе чашата му, за да надзърне вътре. Започнала да му говори и да предсказва какво ще му се случи до края на деня. Всичко, което предрекла, се сбъднало.

И така продължава и до днес.

Сяда срещу човека, пита го за датата, месеца и годината на раждане. Казва, че след това започва да получава информация за него – за здравето, за душата му, за близките му… Получава информация за човека и му я казва. Не може да го прави във вторник и петък – така й е казано.

В дома си има над 100 икони – подарък от признателни хора. Всяка икона свързва с конкретен човек и неговата съдба. Поддържа връзка с клиентите си, а с някои дори остават приятели.

За читателите на Про Нюз Добрич Керанка сподели за тайнството на това, което прави:

 • Как виждаш в живота на хората?
 • Не зная. Просто ми се подава информация и аз я казвам. Виждам имена, дати, събития и аурата на човека. Виждам какви здравословни проблеми има и, ако мога, му помагам с рецепта или съвет как да постъпи.
 • За какво най-често те търсят хората?
 • Питат ме за живота си, за здраве, за любов, за семейството, за пари, за магии… Искат да знаят какво ще им се случи или защо не им върви. Дали са болни, дали това, което са решили и искат ще стане.
 • Ти виждаш ли, когато имат магия?
 • Виждам и казвам и развалям. Ако не е по силите ми, казвам. Защото, да кажем, виждам, че е болен и му казвам при какъв лекар да отиде.
 • Какви магии има? Чувала съм, че има различни видове.
 • Образно казано, има 99 магии –да умреш, да не ти върви, да се разделиш, да страдаш, да се топиш… дори да се влюбиш или да напуснеш жена си и децата и да идеш при друга. Но, всички магии имат давност. След определено време те престават да действат, но  мястото остава прокълнато
 • Коя магия е най-лоша и най-много вреди?
 • По-лошо от магията е проклятието. Най-тежко е проклятието от близък човек – майка, баща, баба, дядо… Да те прокълне кръвен роднина. От проклятието няма спасение. Магията може да се развали, но проклятието не може.
 • Как се  разваля магия?
 • Различните магии се развалят по различни начини. Може да е с вода, но трябва да е изворна, с яйце, изхвърляне в течаща вода, четат се и молитви – в някои случаи се чете Киприяновата молитва или Василиевата. Всяка магия си има начин за разваляне, в зависимост от това за какво е наречена.
 • Кой може и прави магии? Само ходжите ли?
 • Не, и християните правят, дори попове. Всички правят. Някои от тях са по-силни. Имаше един ходжа. Много силен беше. Като ти направи магия, където и да си, те застига. Уплашила съм се колко магии се правят. Но трябва много да се внимава! Този, който прави, да не разваля. Трябва друг да я развали. Ако един човек направи магия и после дойдат при него, за да я развали, и той го направи – умира. Имахме такъв случай преди години. Един ходжа от Балчик бързал за някъде, отиват при него хора късно вечерта, той не разбрал, че е негова магията, и я развалил. Не мина много време и почина…
 • С какво се правят магиите? Каква е ролята на предметите, които се използват за тях?
 • Слагат се различни неща. Виждала съм много магии и много магии съм разваляла. Всяко нещо си има предназначение – коса, сапун, восък, черен пипер и тези неща заедно с текст написан на арабски се завиват в т .нар. „муски“ и се слагат в близост до човека, за който е предназначена – във възглавницата, леглото, дрехата, двора, входната врата.
 • Кой на кого прави най-често магия?
 • Най-често магиите се правят от най-близки хора – братя, сестри, съпрузи… Много рядко има и магии за любов. Да направиш нещо, за да те иска този, който си харесал. С магиите трябва много да се внимава, защото много често това, което хоратя правят, се връща при тях и то най-често често се връща на децата им.
 • Можеш ли да се свързваш с починали близки на хората, които идват при теб?
 • Само, ако починалият е оставил нещо недовършено или има дълг към някого. Защото, човек не бива да оставя недовършени неща. Ако, например, си се е зарекъл, ако ти се случи нещо, което искаш, да дадеш курбан или друго , а после не го изпълниш – всичко се връща назад. За това, ако някога дадеш такъв обет, трябва да го изпълниш. Да събереш хора, задължително над 5 човека и да направиш това, което си казал.
 • Може ли човек да се предпази от магии?
 • Може. На всичките си клиенти казвам: палете тамян и обиколете къщата си, винаги в посока обратна на часовниковата стрелка, поръсете захар около дома си или пред вратата си, поръсете със светена вода, но без да я пипате! Не завиждайте! Обичайте се! Молете се! Бъдете добри и смирени хора и Господ ще бъде с вас!

Диана СТЕФАНОВА

Follow Me:

Related Posts

 1. Васил says:

  Невероятна е, космична е! Сякаш е живяла с теб, когато проговори … даром й е дадено, даром дава! Едно от нещата, които я отличават от онези шарлатани с тарифи…

 2. Zdraveite iskam da popitam ne sam v Bg I dali gledaneto stava po telefon ili internet??imam goliam problem I neznam kakvo da pravia:((

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *