Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Уроци по скейтборд и кънки, графити и много музика на нов фест в Добрич

Младежите в Добрич ще имат възможност да посетят безплатния мини-фест “Щък тук-там”, който ще се проведе на 14 и 15 юни на две локации в града.

Събитието стартира на 14 юни от 12:30 часа с различни дейности и занимания през целия ден на площад "Свобода" (пред хотел "България"). На 15 юни, програмата започва от 10:30 и продължава до 21:00 часа в Скейт парк Добрич (в Градски парк "Свети Георги").
Посетителите на “Щък тук-там” ще имат възможност да се включат в безплатни уроци по скейтборд и кънки, тренировки по джаги и стрийт баскет, урок по карате, уъркшоп по рисуване на графити, както и във всякакви дейности на открито. В събота на 15 програмата завършва с демонстрацията "Best trick: скейт, кънки, BMX", като най-атрактивните участници ще бъдат наградени. И през двата дни на фестивала ще има още музика, игри и младежка информация. Младите хора ще могат да научат как да се включат в актуални програми и проекти за доброволчество, стажове, и обучения както в страната, така и в чужбина.
Като част от програмата на "Щък тук-там", на 14 от 16:00 часа в Младежки център Добрич ще се проведе и кратка среща с различни организации от града. Представителите им ще могат да получат информация как да кандидатстват за финансиране от програма Европейски корпус за солидарност и да включат доброволци, които да подкрепят работата им. Срещата е отворена, но е необходимо желаещите организации да се регистрират на място.
“Щък тук-там” е част от “Бъди доброволец! Промени света!” - проект по програма Европейски корпус за солидарност. Освен във Добрич, фестивалът ще гостува на още 4 града в страната. Координатор на проекта и организатор на събитията е младежката неправителствена организация Сдружение ЗА ТЕБ. Партньори и съ-организатори са редица неправителствени, образователни и спортни организации, сред които Сдружение “Варна - Европейска младежка столица 2017, Хале3, Икономически университет Варна, Фондация СОС - семейства в риск.

c