Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Осигуряват почасови услуги за 74 нуждаещи се в община Добричка с проект за 206 563,50 лв.

Одобрено е проектно предложение на Община Добричка, за предоставяне на безвъзмездна помощ по процедура BG05M9OP001-2.040 „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2“ по ОП "Развитие на човешките ресурси", съобщиха от общинската администрация.

За 18-те месеца, през които ще се реализира проекта ще бъдат предоставяни почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги, както и помощ в домакинството за нуждаещите се – 74 лица от целевите групи – възрастни хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване, хора с увреждания и техните семейства.

В проектното предложение е заложено да бъдат обособени помощни помещения в три села – Карапелит, Житница и Паскалево. Предстои в сградите на трите кметства да се извърши ремонт. Заложено е закупуване на ново медицинско оборудване и обзавеждане, както и на един автомобил.

Проектът „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Добричка“ е на обща стойност 206 563,50 лв. Предстои кметът на община Добричка да бъде поканен в Министерството на труда и социалната политика, за да подпише договора за предоставяне на безвъзмездната финансова помощ

c