Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Граждани в Добрич се жалват от високи треви. Косенето започнало преди месец, твърдят от Общината

Снимка: Христина Колева, Фейсбук

Множество сигнали от граждани за неокосената и вече избуяла висока трева на различни места в града постъпват от началото на седмицата във виртуалната приемна на Община Добрич във Фейсбук.

Съгражданка споделя, че е подала сигнал преди две седмици и още няма отговор. По думите й тревата на места достига до 2 метра и е пълно със змии. Тя недоумява защо е пръскано срещу кърлежи преди да бъде окосена тревата.

Друга добричлийка споделя, че е подаден сигнал в Общината за окосяване и обезпаразитяване на тревни площи „Знам, че времето за отговор е месец, но тревата минава метър, а децата щъкат на всякъде, а с тях и кърлежите”.

Според съгражданин Околовръстното и кръстовищата към тях са в ужасно състояние от към треви. По думите му видимостта е сведена до нула и това е идеална предпоставка за катастрофи.

Снимка: Община Добрич

Окосяването на тревните площи в града е започнало преди повече от месец, както всяка година то се извършва по определен график, отговориха от Община Добрич в отговор на отправено запитване от Про Нюз Добрич. От там посочват, че приоритетно се окосяват зелените площи в детските заведения, парка и прилежащите към булеварди с цел осигуряване на видимост за водачите на превозни средства. „Процесът на окосяване зависи от климатичните промени, дъждът и мокрите след него треви налагат прекъсване на работата, което предполага известно отклонение от графика на общинско предприятие „Устойчиви дейности и проекти“, обясняват от кметството.

Граждани питат още дали навсякъде е пръскано срещу кърлежи. „Първото третиране е извършено. То се повтаря два или три пъти в сезона, което предстои”, отговориха от Общината.

Снимка: Община Добрич
c