Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Над 6 000 деца са възпитавани и обучавани в ДГ „Звънче” в Добрич

Наситен с прояви е календарът на детска градина №26 „Звънче” в Добрич през тази седмица. Поводът е 40-годишнината от създаването на детското заведение.

Едно от мероприятията бе Тържественият педагогически съвет, който премина под наслов „Среща на поколенията - Бивши и Настоящи”. На него присъстваха бяха зам.-кметът „Хуманитарни дейности” д-р Емилия Баева, представите на Общината, на Обществения съвет към ДГ „Звънче”, председателят на Сдружение с нестопанска цел „Добричко Училищно настоятелство”, директори на детски градини и училища, много бивши учители и служители в детското заведение. Поздрав към тях отправиха малчуганите от IV б група.

Презентация за живота, дейностите и успехите на детската градина през всичките 40 години от  нейното съществуване представи директорът Нелка Ненчева. „ДГ №26 „Звънче” е институция, която чрез създаване на позитивна образователна среда дава възможност на детето да обогати своите общи и специални способности, да опознае себе си и да се изгражда като личност с високо самочувствие и индивидуалност – посочи тя. – ДГ №26 ”Звънче” създава устойчив модел за качествено възпитание  и образование през всичките години чрез непринудено съчетаване ценностите на детството с гъвкавостта на модерните образователни технологии”. Ненчева благодари на Община град Добрич за всичко, което е направила за детската градина. Сградата е пребоядисана и обновена, подменена е РVС дограмата, през летния период предстои смяна на леглата във всички групи и част от гардеробчетата в съблекалните на децата. Нелка Ненчева връчи поздравителен адрес към всички, които са оставили частица от себе си в детската градина през тези 40 години.

Тази вечер е следващата проява, посветена на годишнината на ДГ „Звънче” – концерт под наслов „40 години – Вълшебен детски звън”. В него ще вземат участие децата от всички групи.

Детска градина №26 ”Звънче” отваря врати за своите възпитаници на 8 септември 1979 година. През дългото й съществуване в нея са възпитавани и обучавани около 6 030 деца. Екипът, който се грижи за тях към настоящия момент, се състои от 22 души.


c