Туризъм Храна и напитки

Лимитирана серия ракия пуска Албена за юбилея си

Възможността първи да опитат от най-новата ракия – собствено производство, ще имат гостите на ваканционно селище Албена, споделиха от черноморския комплекс. Напитката е с изключително високо качество и носи името „Златна слива“ – пряко кореспондиращ с 50-годишния юбилей на комплекса през 2019.

Първата реколта на “Златна слива” е произведена от „Еко Агро“ и Исперих и излиза в лимитирана серия от 15 хиляди бутилки.

Гостите на комплекса ще имат възможност да се насладят на ракията „Златна слива“ както в хотелите на база Ол инклузив, така и в а ла карт ресторантите “Ciel Bleu”, “Beerhouse”, “Старият дъб” и новия „Mamma mia“. Тя ще се разпространява и в магазинната мрежа, както и онлайн на сайта на „Еко Агро“.

Сливите, от които се произвежда ракията, се отглеждат на площ от 140 декара в землището на село Преспа, община Балчик. Те са от сортовете топ five, топ end, харганта и презента. Всички са биологично сертифицирани, което още веднъж потвърждава високото им качество. За производството на ракията са използвани 61 тона биосливи.

Самата ракия се произвежда в хладно-консервен комбинат Исперих. Градът е известен със своите традиции в производството на плодови дестилати. Тяхната продукция може да се открие във всички високо класни търговски обекти за алкохол у нас, както и извън страната – във Великобритания, Германия, Италия и Франция.


Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *