Крими

Обвинен за убийство – с поредно искане пред съда в Добрич

34-годишен мъж от село Лозенец, който е обвинен в убийството на 69-годишен добричлия, за пореден път е поискал да го пуснат от ареста, като съдът определи по-лека мярка за неотклонение. За трети път, магистратите са оставили без уважение молбата на обвиняемия, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд Добрич.

34-годишният П.М. е привлечен като обвиняем за това, че на 21 срещу 22 юни 2018г., умишлено е умъртвил 69-годишен мъж от Добрич, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

В исковата си молба, обвиняемият е посочил желание за налагане на по-лека мярка за неотклонение с мотив, че е влошено здравословното му състояние. Вследствие на това му е било проведено и болнично лечение.

Все пак, съдът е преценил, че към момента не са настъпили обстоятелства, които да налагат промяна на вече взетата спрямо мъжа мярка за неотклонение. Според съда, все още е налице обосновано подозрение за съпричастността на обвиняемия към разследваното тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Реална остава и опасността при по-лека мярка той да се укрие или да извърши друго престъпление.

От представените пред съда медицински документи става ясно, че задържаният действително е имал здравословни проблеми, свързани с негово хронично заболяване. Състоянието му обаче е било овладяно в болнични условия, мъжът е бил изписан и му е била назначена поддържаща медикаментозна терапия. Съдът е счел, че поддържащото лечение  би могло да се провежда и в затвора във Варна, където мъжът е настанен, а при необходимост той отново би могъл да получи специализирана медицинска помощ или да бъде настанен в затворническа болница.

Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване пред горната съдебна инстанция в 3-дневен срок.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *