Без категория

Очаква се голям брой румънски туристи за Великден. Засилват полицейския контрол от Дуранкулак до Варна

Максимално присъствие на полицейски екипи ще бъде осигурено по основните пътни артерии в област Добрич във връзка с предстоящите празнични и почивни дни, съобщи пред журналисти гл. инспектор Жулиян Минев, началник на сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР.

Особено внимание ще се обърне на първокласния международен път І-9 от границата с Румъния при Дуранкулак до Варна. На територията на областта международният път е с дължина 68 км. Създадена е организация във всички почивни дни на този път да има четири полицейски екипа за контрол и регулиране на движението, посочи гл. инспектор Жулиян Минев. Вниманието към този пътен участък е във връзка с очакваната интензивност на пристигащите румънски туристи към българските черноморски курорти.

Засилено присъствие на пътни полицаи ще има и на всички второкласни пътища. Униформените ще следят за осигуряване на обществения ред и безопасността на движението и в районите на църковните храмове по време на Великденските празници. Ще продължат и ежедневните специализирани полицейски операции в тъмната част на денонощието по третокласните и общинските пътища.

Основен акцент на проверките ще бъде поставен върху употребата на алкохол и правоспособността на водачите. Всички автоматизирани системи за контрол на скоростта също ще бъдат на пътя и ще работят, уверяват от сектор „Пътна полиция”.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *