Водещи новини Крими Шабла

Рекордна контрабанда на кокаин за над 70 млн. лева разследва прокуратурата в Добрич

Окръжната прокуратура в Добрич ръководи досъдебно производство за контрабанда на кокаин в особено големи размери, представляваща особено тежък случай, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

Предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък. Предвиденото наказание за това престъпление е лишаване от свобода от 15 до 20 години и глоба от 200 000 до 300 000 лева.

Миналата вечер при извършване на действия от служители на Гранична полиция са открити  6 сака със специфично сгънати пакети. Веществото в тях е реагирало на кокаин на полевия тест за наркотици. Количеството на кокаина е 169 кг.

Разследването се води в тясно сътрудничество с органите на Регионалната дирекция на Граничната полиция в Бургас и ОД на МВР в Добрич под ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич.

Днес в сградата на Граничното полицейско управление в Каварна подробности за контрабандата на кокаин в особено големи размери, представляваща особено тежък случай, дадоха административният ръководител на Апелативната прокуратура във Варна – апелативният прокурор Владимир Чавдаров и главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов. ри разпр

Според цените на пазара в България, на едро 1 кг кокаин е 80 000 лева т.е. 169 кг са 13,6. На дребно един грам кокаин е 140 лева, 1 кг – 140 000 лева, а общото количество – 23,8 млн. лв. Размесено 1:3 на уличния пазар това количество би се разпространило за 71,4 млн. лева.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *