Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

170 кг кокаин изплуваха и край Дуранкулак

МВР задържа огромно количество кокаин с високо качество при претърсвания на води в акваторията на Черно море около Шабла, съобщи на заседанието на Министерски съвет вътрешният министър Младен Маринов. По информация на Про Нюз Добрич, става въпрос за района на Дуранкурлак.

Заловени са 170 кг кокаин. Шест пакета с кокаина са открити увити в непромокаема материя и в светлоотразителна жилетка малко под нивото на морската вода. Вероятно става въпрос за схема за предаване на пратките наркотици в открити води, допълни Маринов. 

В неделя десетки пакети с чист кокаин бяха изхвърлени от вълните на румънския бряг на Черно море. Става въпрос за 131 кг., съобщиха от полицията в град Нъводари. Според румънските власти изхвърлените от морето пакети с кокаин са част от същата партида, която беше открита в края на миналия месец в делтата на Дунав. Тя беше изхвърлена на пуст плаж от лодка, която имаше двойно дъно.

В тайника на лодката, която се обърна, беше транспортиран около тон кокаин. Стойността на дрогата на черния пазар може да надхвърли 300 млн. евро. Тогава властите в Букурещ съобщиха, че са задържали двама сръбски наркотрафиканти.

c