Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Приказни драматизации представиха деца от три учебни заведения в Добрич

С огромно желание и артистизъм, възпитаниците на ДГ №32 „Зорница“, ОУ „Христо Смирненски“ и Обединено училище „Йордан Йовков“, са представили драматизации по популярни приказки.

С интерес и желание, под ръководството на своите учители, малките актьори са показали пред публиката, фрагменти от „Малката кибритопродавачка“, „Пипи тръгва на училище“, „Дядо и ряпа“, „Мома Богданка“,  „Сливи за смет“, „Намереният късмет“, „За два гроша“ и др.

Художественото представяне е част от проекта „Заедно учим, творим и играем“. "По време на заниманията си, децата приложиха наученото в допълнителните часове за овладяване на книжовен български език, финансирани по проекта от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства", споделиха ръководителите на проекта.

"С изявите си пред родители, съученици и учители, децата демонстрираха своята артистичност, влизайки в роля. С помощта на своите ръководители подготвиха декор, подходящ за своята изява, както и сценични костюми". С представяне на подготвените театрални постановки - в ттрите образователни институции, малките участници са допринесли за по-добро усвояване на литературните творби. "Радостта от изявата и вярата, че в детския свят, както в приказките винаги побеждава доброто, обогати душевността им с нови  вълнуващи преживявания" - са единодушни техните преподаватели.

c