Сряда, 08 май 2024

08.05.2024

Последвайте ни

С 1:3 у дома, "Добруджа 1919" изпусна "Лудогорец II"

С краен резултат 1:3, завърши очакваната с надежда от всички футболни фенове на Добрич - домакинска среща от 22-ри кръг на първенството във Втора Лига, "Добруджа 1919" срещу втората формация на "Лудогорец". Преди началото на днешната среща беше яснo, че и двата тимa изпитват проблеми от различно естество. Емил Велев - заради контузени титуляри, докато разградчани - с набързо освободен треньорски щаб.

Всички точни попадения бяха отбелязани през втората част на срещата. Домакините откриха в 55 мин., чрез Петър Тончев. Последва добра игра в защита и запазване на преднината от добричлии, но не за това бяха дошли разградчани. Изравняващото попадение дойде след по-малко от 20 мин, когато Иван Йорданов отбеляза за гостите. И това щеше да е добър резултат за добричлии, ако в предпоследната минута от редовното време, Димитър Митков (89 мин.) не изведе "орлите" напред. В даденото от съдията Валентин Железов - продължение, Ерол Дост (97 мин.) реши с гол, крайното 1:3 в срещата.

По един жълт картон да играчи от двата състава - в 30 мин. на Димитър Илиев от гостите и в 84 мин., за Николай Николаев от домакините.

С победата, "Лудогорец II" се измъкна от зоната на застрашените, за всеобщо успокоение на новия треньорски щаб.

На другия полюс са настроенията при "жълто-зелените". След приятната на изненада на стадион "Огоста", феновете очакваха спортен празник у дома. Уви, селекцията на Емил Велев остава на последното място с актив от 14 точки. Дори доскорошните съседи - сочените от всички, като абсолютни аутсайдери "Кариана", дръпнаха нагоре и вече са със 6 победи и добри изгледи за измъкване от опасната зона на отпадащите.

Мачът се игра в приятно за игра време, на стадион "Дружба" в Добрич.

През вчерашния ден, регионалните съседи от "Черноморец" (Балчик) изгубиха с минималното 1:0 като гости на едноименния състав от Поморие. Въпреки това, балчиклии държат кораба си на стабилен курс - в "златната" средата на таблицата.

В XXIII кръг от шампионата във Втора футболна Лига - на 6 април, "Добруджа 1919" посреща "ЦСКА 1948". На 8 април "Черноморец" също е домакин, но на далеч по непретенциозния тим "Арда" от Кърджали.

източник: bulgarian-football.com

c