Водещи новини Общество

Измамници опитаха да се възползват и от майката на прикованата на легло Ева от Добрич

Надя, майката на прикованата на легло Ева от Добрич, е била набелязана от измамници, споделиха нейни близки.

При телефонно обаждане преди дни, неизвестен се представил, че се обажда от полицията. Обяснил на жената, която също има здравословни проблеми, че й е съставен акт и трябва да се яви в софийския съд.

Надежда заподозряла, че нещо не е наред и затворила. След това  телефонът й бил блокиран. Обадила се на 112 от телефона на приятелка.

Според полицаите, които пристигнали след сигнала,  става въпрос за телефонни измамници, които са се опитали да я стреснат и да й измъкнат пари. Униформените считат, че престъпниците  са се насочили към нея заради кампанията в подкрепа на тежко болната й дъщеря, която се организира през последните седмици.

През последните дни Надя е сериозно притеснена за състоянието на Ева, тъй като Декубиталната рана (рана от залежаване) на Ева се влошава много бързо. „Месото гние, усеща се остра неприятна миризма, Ева има силни болки, раната вече се е разтворила и по описанието на Надя изглежда ужасяващо. С всеки изминал ден става все по-зле и по-зле”, обясниха близки на двете жени.

Прикованата на легло Ева от Добрич и майка й имат нужда от помощ, за да оцелеят

Надя се опитва да намери хирург, който да посети детето у дома им, за да прегледа Ева, но засега без успех. Майката купува най-качествените и скъпи лекарства, които може да се намерят по аптеките, но нищо не помага. Детето изпитва силни болки, а когато раните на болните се развият до подобна степен, могат да са много опасни.

В момента Надя третира раната на Ева със спрей със сребърни йони, който в началото помагал, но вече не дава ефект. Препоръчали са й и лекарство от Германия, но ще мине известно време докато й го доставят, а и не се знае дали ще помогне.

Всеки, който може да помогне с практически опит при справяне с такъв проблем, ако е лекувал близки от декубитални рани и знае ефективно лечение, или ако познава природен лечител или лекар, който би се съгласил на домашно посещение, който наистина успешно да е лекувал подобни рани, може да й пише спешно на е-мейл: zlatnakotva@abv.bg

Продължава кампания за набиране на средства за подкрепа на 21-годишната Ева, която над 7 години е прикована на легло след катастрофа, и нейната майка Надя.

Кампания в подкрепа на прикованата на легло Ева и майка й започва в Добрич

Както Про Нюз Добрич писа, след зверска катастрофа, едва 13-годишна Ева от Добрич е прикована на легло. Вече повече от 7 години за нея се грижи майка й Надежда Георгиева, която също е в тежко здравословно състояние. Ева не може да говори, но комуникира с Надежда с мигане на очи. Чува и разбира всичко, но, най-тежко за майката е, че не може да й помогне. Лекарите от години са отписали младото момиче. Но, Ева не се предава и продължава с крехкото си тяло борбата за всяка глътка въздух и ден живот. След кръвоизлива в мозъка и направената операция на главата, Надежда не може да работи. Стои у дома и се грижи за Ева, доколкото може. Заради здравословното си състояние обаче й е много трудно. Затова е наела жени, които й помагат през деня и през нощта в грижите за момичето. Понякога й е толкова зле, че се налага жените, които обслужват Ева, да се грижат и за Надя.

Всеки месец разходите им са около 3 000 лева – за лекарствата, за храната, за жените, които се грижат за Ева. Лекарствата и за двете, се купуват без рецептурна книжка, тъй като не се покриват от здравна каса, обяснява Надя.

Всеки, който желае да помогне на двете жени, може да направи дарение по разкритата дарителска сметка:

Експресбанк
BIC: TTBBBG22

IBAN: BG60TTBB94005528564358
Надежда Петрова Георгиева

За преводи от чужбина името е Nadezhda Petrova Georgieva

PayPal e zlatnakotva@abv.bg

Follow Me:

Related Posts

  1. В името на исус христос се моля за ева изговарям изцеление върху нея. с неговите рани ние сме изцеление казва словото в исус христос

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *