Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Избират най-добрите стрелци на Североизтока с надпревара в Балчик

По време на състезание по стрелба с гладкоцевно оръжие, което започва днес (20 март) в ДЛС-Балчик, ще бъдат определени шестте най-добри стрелци на Североизтока, за сформиране на отбор по стрелба. Участие в надпреварата ще вземат служители от всички стопанства на Североизточното държавно предприятие, като с най-добре представилите се ще бъде сформиран представителен отбор по стрелба, с който СИДП ще участва на традиционния турнир в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на държавното дружество.

Състезателите ще мерят сили помежду си, през двата дни - 20 и 21 март, а на 22 март ще бъдат окончателно обявени имената на титулярите и резервите в отбора, обясни ловният експерт на Североизтока инж. Тервел Стефанов.

В първия ден от надпреварата ще се включат и тримата състезатели, които в две последователни години печелят стрелбите по време на изложението "Природа, лов и риболов" в Пловдив. Това са Николай Тодоров от ДЛС-Черни Лом, Асен Христов от ДГС-Провадия и Исмаил Курдов от ДГС-Върбица. Николай Тодоров е победител и в индивидуалното класиране.

Състезанието по стрелба с гладкоцевно оръжие е традиционно и е част от изложението „Природа, лов, риболов 2019“, което в края на март отваря врати в една от палатите на Международен панаир-Пловдив.

c