Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Сузан от Гимназията по туризъм в Добрич стана регионален шампион

Сузан Юкселова, ученичка от 12 „г” клас, на Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов” в Добрич спечели първо място на проведеното във Велико Търново Регионалното състезание по професии. Негов домакин бе ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон".

Сузан печели първото място за втора поредна година. Журито на състезанието бе възхитено от момичето, което е с професия сервитьор-барман, сподели пред Про Нюз Добрич директорът на гимназията Нели Апостолова.

Друга дванайсетокласничка от училището - Алекса Димитрова от 12 „б” клас, професия „Ресторантьор”, получи възможността да стажува при шеф Андре Токев. Неин ръководител е Даниела Аврамова.

Отлично на състезанието се справи като сладкар Моника Василева от 10 „в” клас. Тя учи във втория дуален клас „Готвачи” в гимназията. Десетокласничката бе резерва в отбора на гимназията от Добрич, но се наложи да бъде включена само след няколко тренировки. Очакванията са, че възпитаничката на Милена Ненчева, със своите бързина и хъс, ще бъде следващата кулинарна звезда на ПГТ „П. К. Яворов”.

Показател за високия професионализъм на инж. Ивелина Георгиева, ръководител на шампионката ни Сузи, е фактът,че журито поздрави специално и отличи стила на работа на Гимназията по туризъм.

Браво на прекрасните ни деца и адмирации за страхотните им учители, сподели с гордост директорът на професионалното училище Нели Апостолова.

c