Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Увеличение на цените на услугите в зоопарка в Добрич предвижда общинска наредба

От 20 на 34 лева се вдига цената на семейна карта за целогодишни посещения в Центъра за защита на природата в Добрич. Таксата за групови посещения от над 10 души се променя от 50  на 90 стотинки за човек. За петдневното лятно Зелено училище за деца родителите вече ще плащат не 15, а 25 лева.

Това са част  от  промените в Наредбата за местните такси и цени на услуги, обявени за обществено обсъждане на сайта на Общината. Като мотив   за исканите  промени от местната администрация посочват, че досегашните цени на предлаганите услуги са „остарели и нереално ниски”  не покриват разходите. „Сега действащият размер на цени на услуги на територията на зоопарка е определен преди значително голям период от време и не съответства на настъпилите промени в административното обслужване на населението и разходите, които общината прави за предоставянето на услугите.” – се посочва в проектодокумента.  

Предлаганите промени в наредбата предвиждат въвеждане на нови услуги и премахване на част от досегашните. Така например, отпада   свободният безплатен вход за гражданите във вторник, с оглед опазването на чистотата, реда и спокойната атмосфера на центъра. Ползването на кът за пикник за рождени дни или други тържества вече ще струва не 10, а 24 лева.

Въвеждат се и промени в размера на таксата за беседа на български или на чужд език. До 25 март гражданите могат да представят свои предложения и становища на адрес: dobrich@dobrich.bg. След това предложените промени в наредбата ще бъдат обсъдени на заседание на Общинския съвет.

c