Събота, 11 май 2024

11.05.2024

Последвайте ни

Ансамбъл "Бизоне" от Каварна с официална покана да представи България в Брюксел

Ансамбъл „Биизоне” от Каварна е одобрен сред най-добрите фолклорни ансамбли, които да представят България в столицата на Европа – Брюксел. Той ще е един от представителите, които ще се присъединят към Голямото хоро на Гран Плас на най-светлия християнски празник - Великден.

Формацията с главен художествен ръководител Стела Йорданова получих официалната покана от Nicolas Wieërs от продуцента "Балкан трафик", организатор на международния фестивал Balkan Trafik. „Бизоне” ще е участник във феста и с любезната покана на евродепутата Ева Майдел.

Решено е: Ансамбъл “Бизоне” от Каварна ще участва в “Голямото хоро” в Брюксел

Припомняме, че единодушно Общинският съвет в Каварна подкрепи предложението на общинския съветник Йордан Стоянов в бюджета на Общината да се заложат 15 000 лева, за да се обезпечи финансово участието на 16 млади танцьори от ансамбъл “Бизоне” в инициативата „Голямото хоро“, която за шеста година ще се осъществи в Брюксел.

Решението бе взето на проведеното днес заседание на местния парламент, на което бе приет бюджетът на Общината.

На 27 април тази година евродепутатът Ева Майдел за трети път ще поведе българско хоро на централния площад в столицата на Европа. От общо 150, десет са ансамблите, които ще се включат и един от тях е „Бизоне“ от Каварна.

c