Водещи новини - дясно Каварна Култура

Решено е: Ансамбъл “Бизоне” от Каварна ще участва в “Голямото хоро” в Брюксел

Единодушно Общинският съвет в Каварна подкрепи предложението на общинския съветник Йордан Стоянов в бюджета на Общината да се заложат 15 000 лева, за да се обезпечи финансово участието на 16 млади танцьори от ансамбъл “Бизоне” в инициативата „Голямото хоро“, която за шеста година ще се осъществи в Брюксел.

Решението бе взето на проведеното днес заседание на местния парламент, на което бе приет бюджетът на Общината.

На 27 април тази година евродепутатът Ева Майдел за трети път ще поведе българско хоро на централния площад в столицата на Европа. От общо 150, десет са ансамблите, които ще се включат и един от тях е „Бизоне“ от Каварна.

На заседание на Постоянната комисия по култура общинският съветник Йордан Стоянов предложи в бюджета на Общината за тази година да бъдат заложени средства за финансиране участието на талантливите танцьори от Каварна. С ръководителя на ансамбъла Стела Йорданова е съгласувано и преценено, че минималният състав, който ще позволи изпълнителите от „Бизоне” да представят красотата на фолклора на България, Добруджа и Каварна, е от 16 изпълнители. Предвижда се с тях да пътуват ръководителят им, двама шофьори и трима организатори на участието, сред които и представители на Общината, сподели Стоянов.

Ева Майдел е поела ангажимент за логистиката на изпълнителите от Каварна по време на престоя им в Брюксел и официална вечеря.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *