Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Пламен Христов: Липсва ни класа в надиграването с водачите

Ден преди домакинската среща на "Добруджа 07" - последна от 16-ия кръг в мъжката волейболна Суперлига, срещу състава на "Дунав", Ви предлагаме коментар на Пламен Христов, след загубата от "Монтана" на 4 февруари:

"Грешките в играта ни бяха навсякъде - като почнем от посрещането и при начален удар, та дори в малкото моменти, в които играем добре, след защита няма кой да отиграе. Само с един Велизар Чернокожев няма да стане, но на този етап - това са реалностите. Действително, липсва на отбора Игор Антонюк - в момента ни липсва добро посрещане, липсва спокойствие на момчетата, но за съжаление Игор е контузен, а с него играта е съвсем различна. Но състава е изграден от млади момчета, които не успяват в мачове като този да издържат на нужното ниво. Липсва ни класа - това е истината. Ако погледнем последните мачове - с ЦСКА, в Дупница и днес, най-вече в първите геймове, имаме топки, които са извадени и докарани до нападение, но крайните ни нападатели са лимитирани и им е трудно да играят на това ниво - просто не са за тоя отбор.

Всички отбори и треньори знаят, че Велизар е човекът, който носи отбора. Бих казал, че той държи добро ниво тази година, да не кажа отлично. Не бих нарекъл грешки, онова, което се вижда вероятно отстрани - това е липса на класа. На състава липсват възможности, за да се надиграваме с отборите, които са в челото на шампионата.

С играта си, Игор Антонюк правеше класа. След контузията вече започна да тренира, но докато не мине преглед, не мога ни нищо да кажа кога ще се върне."

За липсата на игрова решимост и възможен обрат в мача, след реализирания пробив в третата част на двубоя с "Монтана": - "Ами отдайте го на младостта. Алекс Николов е млад състезател на 19 години, който тепърва ще расте. Трябва му време, бори се много, хубово момче, но никой не се е научил от днес за утре."

Нека да припомним, че преди срещата в Монтана, съставът на "Добруджа 07" държеше все още третото място във временното класиране в Суперлигата. След загубата с 3:1 обаче, монтанци се изкачиха на четвъртата позиция, а "зелените" заемат временното пето място.

Чест прави на треньори като Пламен Христов, че са винаги откровени и успяват да държат в норма баланса между емоция и реализъм. Чест е и за волейболистите, да работят с такъв специалист. А те - истински добрите треньори, великолепно знаят знаят как да постигнат максималните резултати с игровия си потенциал.

Пълен запис с коментар на двамата треньори, може да видите ТУК.

За "Добруджа 07" на 9 февруари от 18:00 ч. предстои битка на домашен терен в зала "Добротица" срещу русенския "Дунав", в последната среща от 16-и кръг на мъжката волейболна Суперлига. Вероятно срещата не изглежда да е от решаващо значение за челото в класирането, но с каква подготовка и намерения идват русенци - тепърва ще се разбере.

Днешните двубои, които предстои да бъдат изиграни са:

  • "Пирин" - "Черно море" / от 18:00 ч.
  • "Марек Юнион-Ивкони" - "Миньор" / от 18:15 ч.
  • "Нефтохимик 2010" - "Хебър" / от 18:30 ч.

Своеобразното столично дерби на кръга - на 7 февруари, завърши с домакинска победа на "Левски" с 3:1 над червените от "ЦСКА".

Източник: bgvolleyball.com

c