Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

В Добрич стартира Борсата за семена и посадъчен материал

63 фирми са заявили участие в 25-ото издание на борсата за семена и посадъчен материал, съобщиха организаторите от „Добрички панаир” АД.

Специализираното изложение ще отвори врати днес от 10,00 ч. и ще продължи до 7 февруари. По време на форума посетителите ще могат да се запознаят с най-новите постижения при селекцията за предстоящата пролетна кампания, ще могат да намерят посадъчен материал, специализирана литература и торове.

През дните на изложението земеделските производители ще имат възможност да направят своя избор и да си осигурят най-добрите продукти за сеитбена кампания 2019 г.

Във форума ще се включат редица нови участници. Представени ще бъдат фирми от страната и чужбина - от САЩ, Холандия, Германия, Гърция и др. Със свой щанд ще излезе Добруджанския земеделски институт, на който фермерите ще научат за най-новите селекционни успехи на научния център.

Интересът към изложението се превръща в стимул за българските производители на семена и посадъчен материал да предлагат най-доброто от своите продукти и всяка година да се стремят да бъдат конкурентноспособни на пазара. Нетрадиционно, наред с предлагането на семена, посадъчен материал, торове и специализирана литература, ще бъде представена и селскостопанска техника.

На официална вечеря през първия ден на изложението ще бъдат връчени традиционните награди на организаторите от „Добрички панаир” АД. 

c