Общество Регионални - начална Шабла

Разходка до Скалния манастир и Тюленовата пещера организира писателят Мариян Желев

Докосване до природата в село Тюленово организира в събота писателят Мариян Желев. Разходката е  по брега  – от Скалния манастир  през селището, покрай Тюленовата пещера и на финала – паметника на летците или Малкото море, както е популярно сред местните жители още: Сватята (Суатята).

“Светът у нас е прикован в грипната ваканция, ние – в природата на Тюленово. Движението е здраве, въздухът – свобода, а Тюленово винаги ободрява (особено онези, които имат възможност да се ваксинират периодично с очарованието на скалите), споделя инициаторът на близкия контакт с природата.

Очаква се пред читалището в село Тюленово в 10,30 часа да се срещнат групите от Варна и Добрич.

 По възможност ще се влезе и в Скалния манастир, ако стълбата е на своето място, уточнява организаторът. След това по екопътеката посока север  ще минат и покрай Тюленовата пещера. Тя няма да бъде разгледана отвътре, защото това е възможно единствено с лодка откъм

Обща продължителност на прехода – 90-120 минути. Съобщението за екскурзията се прави в последния момент, защото Мариян Желев се съобразява с метеорологичната обстановка. Вятърът утре ще е поносим – юг, югозапад, 6.5 м/с. Температурата – бонус за сезона, десетина градуса. Желаещите да участват трябва да носят храна и вода и да бъдат с удобни топли обувки.

В социалните мрежи Мариян Желев пише : “Това ни е първото приключение за годината. Очакват ни, живот и здраве, много други. Благодаря на всички, които досега се включиха в тези другарски походи сред природата и направиха времето  приятно за “облицоване” с добри мисли! Благодарен съм – от свое име и с позволение и на останалите участници в приключенията – за новите запознанства и на затвърдените стари. Не лишавайте и децата си от възможността да са сред тези красиви български кътчета – дори и да не се присъедините към нашата челна група, споделяйте желанието си и мерака да бъдете на чисто сред природата.”

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *