Без категория Крими

Ало измамник от Крушарско бе заловен от криминалисти от Шумен

Криминалисти от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ са разкрили помагачи в телефонна измама, извършена на 11 декември в град Нови пазар, съобщиха от МВР.

В хода на предприетите оперативни действия по образуваното досъдебно производство били установени двама, съпричастни към измамата. Единият е 24-годишен от село Северци, Крушарско, а другият – на 18 г. от Варна.

Двамата задържани са успели да измамят 83-годишна жена от Нови пазар по класическа схема – оказване на съдействие за залавяне на телефонни измамници.

На 11 декември по обяд, непознат мъж е позвънил на стационарния телефон на потърпевшата, представяйки се служител на полицията, който провежда операция за задържане на група, занимаваща се с телефонни измами. Непознатият успял да убеди жената да събере възможно повече пари – 1967 лева, които поставила в найлонова торба и ги хвърлила през прозореца. Малко по-късно възрастната жена установила, че е измамена и подала сигнал в полицията.

Двамата задържани са оказали съдействие на униформените и са направили пълни самопризнания. Работата по документиране на случая продължава.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *