Водещи новини Здраве Образование

Гимназии в Добрич са близо до грипната ваканция

Няколко гимназии в Добрич днес са имали почти 30 % отсъстващи ученици, колкото е границата за обявяване на  грипна ваканция, съобщиха за Про Нюз Добрич от Регионалното управление по образование.

Според обобщените данни за днешния учебен ден, в областта поради болест са отсъствали 16,16 % от учениците. Най-много са болните деца в община град Добрич 0 17,08%, следват Балчик /15,96%/, Каварна /14,60%/, Тервел /11,45%/, Шабла /11%/, Ген. Тошево /10,49%/, Добричка /10,21%/ и Крушари /10%/.

В Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов“ и във Финансово-стопанската гимназия „Васил Левски“ болните ученици са 29 на сто, в Професионалната земеделска гимназия „Кл. Тимирязев“ в Каварна – 27%, в СУ „Димитър Талев“ – 24,92%, в ОУ “Антим І” в Балчик – 21%, ПГ по транспорт, обслужване и лека промишленост – 22%, СУ „Св. Кл. Охридски“ – 20%.

Учители споделят, че много деца, които също са болни, посещават училище.

По данни на Регионалната здравна инспекция в Добрич ситуацията със заболяемостта от грип и остри вирусни инфекции в областта е обичайна за сезона. Процентът на болните е по-нисък от средния за страната.

Follow Me:

Related Posts

  1. В училище Христо Ботев също има много болни деца, но просто родителите ги карат да ходят на училище

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *