Водещи новини - дясно Общество

В Кьолн погребаха 4-годишната Селин, починала от пневмония на Коледа

Близките крещяха от скръб и се хвърляха върху детския ковчег, в който бе положена 4-годишната Селин, починала от пневмония на Коледа, пише немският вестник „Билд”.

Изданието припомни, че семейството отправи сериозни обвинения срещу болницата в Кьолн-Порц, чиято спешна помощ са търсили с болното си дете, но са били върнати у дома.

Бащата на Селин – 28-годишният Нурджан Сашов е от село Воднянци, Добричко. Той е музикант и звезда сред 15-хилядната българска общност в Кьолн. Живее в Германия от 12 години. Със съпругата си Вероника имат три деца.

За погребението на момиченцето в Кьолн пристигнали много близки на семейството от България.
Опечалените първо посетиха Кьолнската джамия Дитиб, където имамът прочел молитва. След това малкото момиченце било погребано на гробището в Нойбрюк, посочва “Билд”.

Смъртта на 4-годишно дете от Добрич изкара 800 на протест пред болница в Кьолн

Както Про Нюз Добрич първи у нас съобщи, драмата започнала в петък преди Бъдни вечер. Родителите, които са български граждани, които от 12 години живеят в Германия, завели дъщеря си в Спешното отделение на болницата в Порц. По думите на бащата Нурджан, там лекарят ги върнал у дома, като обяснил, че детето има само вирус и трябва да му дадат Ибупрофен. Обяснил им, че трябва да изчакат педиатъра си, който да види Селин, а тя имала почти 40-градусова температура, споделя майката Вероника.

Справедливост за смъртта на 4-годишната Селин от Добрич поискаха близките й

Състоянието на момиченцето се влошило и на Коледа семейството я откарало в друга болница. Два часа по-късно Селин починала от пневмония, както по-късно разкрила аутопсията.

По случая е сезирана прокуратурата.

Каквото е да се случи, моето малко момиченце вече го няма, споделя пред “Билд” бащата.

Родителите на Селин, починала в Германия, завеждат дело срещу лекарката

Смъртта на детето събра на протест пред болницата в Кьолн около 800 приятели и роднини, предимно от България. Роднини и приятели на скърбящото българско семейство държаха снимки на малката Селин и плакати с обвинения срещу клиниката. Пред сградата скандираха „убийци“ и искаха извинение от лекарите, съобщава вестник “Bild“.

По-късно родителите на 4-годишното дете обявиха, че ще заведат дело срещу лекарката, която е прегледала малката Селин 4 дни преди смъртта й. Стотици наши сънародници, които живеят в Кьолн, отправиха остри критики срещу здравеопазването в Германия.

Снимка: bild.de

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *