Образование

Мюзикъла „Лешникотрошачката” представя детска градина №9 „Пчеличка” в Добрич

Коледен благотворителен детски мюзикъл „Лешникотрошачката” по мотиви от приказката на Ернст Хофман и фрагменти от едноименния бален на П. И. Чайковски, ще представи детска градина №9 „Пчеличка” в Добрич.

Спектакълът ще може да се види на 17 декември от 17 часа в концертна зала „Добрич”.

В него, освен деца от детската градина, специално участие ще имат и актьори от драматичен театър „Йордан Йовков”.

„Детска приказка, вълшебството на Коледа, така сме свикнали да виждаме и възприемаме „Лешникотрошачката” като представление-празник. Но, зад блясъка и пищността се крие дълбок философски смисъл. Историята ни връща към времето на невинността. Време, в което няма проблеми и в което вярваме напълно в Коледа. Тя ни представя перфектния свят на мечтите. „Лешникотрошачката“ кара децата да ахнат от удивление, а възрастните – да се почувстват като деца. Точно като самата Коледа.

Приказката показва илюзорността на границата между действителността и съня, живите същества и неживите предмети и играчки, противопоставянето между света на възрастните и света на децата, борбата на благородството и дребнавото зло, скрити зад маската на чудаческата мъдрост (в образа на Дроселмайер), всепобеждаващата любов и основната тема – търсенето на истинската същност на човека и смисъла на живота”, споделят от детската градина.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *