Водещи новини Здраве

Жена от Добрич роди момиченца тризнаци след първи инвитро опит

Тризнаци се родиха от два ембриона при първи инвитро опит на майката, финансиран от Центъра по асистирана репродукция, съобщиха от центъра.
Семейство от Добрич вече са родители на тризнаци в резултат от успешно приключена ин витро процедура, финансирана със средства на Център за асистирана репродукция /ЦАР/. За пациентката това е бил първи ин витро опит, показват данните на ЦАР. Цялата процедура по кандидатстване, провеждане на опита и наблюдение на бременността е извършена от екипа по репродуктивна медицина на д-р Даниел Димов в Медицински център “Свети Иван Рилски”, гр. Шумен. Въпреки че е извършената процедура на свеж трансфер на 2 ембриона, на 27.10.2018 г. в СБАГАЛ „Проф. д-р Д. Стаматов“ – Варна, са родени 3 момиченца. Причината е, че на петия ден от извършения трансфер, единият бластоцист се е разделил на две, в резултат на което две от бебетата са еднояйчни близнаци. Подобни случаи са изключителна рядкост. Бебетата и майката са в отлично състояние.
По данни на Центъра за асистирана репродукция, през 2017 г. са родени 4 тройки близнаци от процедури, финансирани от ЦАР.

Снимката е илюстративна

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *