Водещи новини - дясно Общество

Избраха фирма за зимното поддържане на улиците в Добрич

Фирма „Еф Си Си България” ЕООД е била единственият кандидат и е класирана на първо място в процедурата за извършване на зимно поддържане на улици, булеварди, тротоари, подлези, надлези, спирки и други места за обществено ползване на територията на Община град Добрич. Това става ясно от решението на комисията, провела процедурата по ЗОП.

Пределната стойност на поръчката е 720 000 лева.

Зимното поддържане се изпълняват от 1 ноември до 31 март, в зависимост от метеорологичните  условия, като може да се извършват по-рано или по-късно от този период. Включва подготвителни работи: прегледи на заявените за използване машини и съоръжения, осигуряване на необходимите материали, превоз на сандъчета и фигуриране на купчинки от инертни материали на определени места; снегочистене на улиците до постигане на съответните степен и ниво на зимно поддържане, отстраняване на уплътнени снежно-ледени пластове; разпръскване на минерални материали и химически вещества, събиране и предаване информация за състоянието на уличната мрежа, осигуряване на дежурства в извънработно време и дежурства в празнични и почивни дни през зимния период.

Приоритетно се извършва снегопочистване на улиците, по които преминава градският транспорт, като маршрутите са определени по общата схема на линиите на градския транспорт и улици с интензивно движение, описани в техническата спецификация.

Дружеството „Еф Си Си България” ЕООД, което има и договор за сметопочистване на града, е било единствен кандидат, става ясно от протокола.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *