Общество

Празник огласи пенсионерския клуб в кв. “Рилци” в Добрич

Празник имаше днес в пенсионерския клуб “Мария Грекова” в квартал “Рилци” в Добрич. Поводът бе 70-ият рожден ден на неговата председателка Станка Енчева.

Членовете на клуба с много емоция поздравиха рожденичката и отправиха мили пожелания за крепко здраве, дълголетие и щастие.  Станка Енчева посрещна много гости за празника си. Сред тях бе и общинският съветник Зорница Михайлова, която предаде поздравите и на народните представители Даниела Димитрова и Пламен Манушев и на ръководството на ГЕРБ-Добрич – както към юбилярката, така и към членовете на клуба във връзка с неотдавнашния Ден на възрастните хора.

Клуб “Мария Грекова” е създаден през 1976 г. и вече се готви за своята 45-годишнина. Сега в него членуват 32 жители на квартала, като през годините техният брой е достигал до 36, сподели Станка Енчева.

Те се събират всеки понеделник и петък. Редовно сградата на пенсионерския клуб се оглася от изпълненията на певческата група. Тя също носи името на Мария Дрекова, която е била ръководител на детски певчески състав, както и на формация от възрастни дами. 

Днес нейните следовници участват в много фолклорни събори, надпявания, конкурси и редовно са носители на отличия, благодарение на вокалното си майсторство, но и на силния дух, който носят.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *